Modern Stil
Trend ve güncel dekoratif öğelerinden hoşlanıyorsanız modern stili beğeniyor olabilirsiniz. Modern iç cepheler soğuk ve minimalist olarak adlandırılıyor olsalar da karışık ve koyu bir yapıya müsaade etmeyerek, rahat ve davetkar bir ortam oluşturur. Genellikle ofisler, mağazalar, loft ve evler için uygun bir stildir. Mobilyalar genellikle düz, temiz ve geometrik hatlara sahiptir. Döşemeler siyah, beyaz ve nötr tonları içerir. Pamuklu, keten, ipek ve yün kumaşlar tercih edilir. Zeminde doğal ahşap veya geometrik motifler içeren halılar kullanılır. Duvarlar beyaz veya nötr renkler ile hayat bulur. Bu renklere parlak veya cesur koyu renkler eşlik edebilir.

Geleneksel Stil

Geleneksel stil sakin, düzenli ve klasiktir. Karışık veyaabartılı bir görünümü yoktur. Her yaşa hitap eder. Dergilerde veya mobilyamağazalarında gördüğünüz dekorlara benzer. Mobilyalar klasik ve modası geçmişgözükebilir. Ancak tüm aksesuarlar ve dekorasyon öğeleri birbiri ile uyumludur.Fonksiyonel ve dinlendirici bir yapısı vardır. Kumaşlar genellikle ne parlak neçok desenlidir. Çiçek desenleri, pötikareler, çizgili desenler ve geometrikdesenlere sıklıkla rastlanır. Duvarlarda çoğunlukla orta tonlarda renkler kullanıldığı gibi çok koyu veya açık renkler de tercih edilir. Zıt renk kombinasyonlarına geleneksel stil yer vermez.

Country Stil

Rustik, eskitme ve davetkar country tarzının başlıca özellikleridir. Sıcak görünümü ile iç mekanlarda hayat bulur. Doğal materyaller olmazsa olmazdır. Mobilyalar el oyması ve ham ahşaptır. Yemek odalarında büyük dikdörtgen veya yuvarlak yemek masaları tercih edilir. Şömine, kilden yapılmış aksesuarlar, ferforje aydınlatmalar, tuğla duvarlar başlıca unsurlardır. Zeminde doğal taşlar, briket veya eskitilmiş ahşap kullanılır. Duvarlarda renk çarkının hemen hemen her tonuna rastlarız. Canlı veya soft sarılar, kırmızılar, pas rengi, çimen yeşili, kobalt ve okyanus mavisi bu dekorasyon stilinde yerini alır.

Vintage Stil

Vintage dekorasyon stili 40-50 yıl önceki dekorasyon öğelerinin günümüz dekorasyon öğeleri ile bir arada kullanılmasıyla oluşur. Nostalji esintileri içeren bu stil evlerimizde anneannelerimizden, annelerimizden kalan ipek masa örtüsü, abajur veya konsol gibi unsurların modern tarzda mobilyalar ile harmanlanmasıyla kendini gösterir. Pembe, mavi, yeşil, beyaz ve toprak tonları vintage stilin başlıca renk gruplarıdır. Eski ve yeniyi bir araya getiren bu stil sade, yalın ve doğal ayrıntılar içerir. Pastel tonlardaki çiçekli masa örtüsü, beyaz sade resim çerçeveleri, dantelli tül perdeler vintage esintisi oluşturur.

Akdeniz Stili

Esin kaynağı Akdeniz kıyılarının geleneksel mimarisidir. Akdeniz tarzı ile dekore edilmiş yaşam alanları modern ve rahat bir görünüme sahip olmakla birlikte geleneksel mimarinin izlerini taşır. Gün ışığını bol alan mekanlardır. Güneşin sarı tonlarını, kiremit renkleri, ahşapları, siyah ferforjeleri ve oyma işlemeleri içerir. Ağır ve kıvrımlı mobilyalara sıklıkla rastlanır. Dokulu duvarlar ön plana çıkar. Aksesuar olarak toprak kaplar, el yapımı seramikler ve saksılar kullanılır.

Etnik Stil

Türk, Fas, Hint, Kızılderili veya Meksika kültüründen esinlenerek tasarlanan ürünler etnik dekorasyon stilinin temellerini oluşturur. Daha çok el işçiliği kullanılarak yapılan ve sanayi üretimi olmayan dekorasyon unsurları etnik bakış açısının olmazsa olmazlarıdır. El dokuması halılar, Afrika’yı simgeleyen vahşi yaşama ait tasarımlar, Asya’nın heykelcikleri yoğun olarak kullanılır. Renk paletine baktığımızda tam bir cümbüş karşımıza çıkar. Etnik stil kent yaşamından sıyrılıp doğal yaşamın esintilerini hissetmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Yaşamımıza sıcak ve samimi bir konfor katar.

Romantik Stil

Çiçek desenleri, aynalar, mumlar, şık mobilyalar, pastel renkler ve dantel işlemelerini bir araya getirdiğinizde romantik stil ortaya çıkıyor demektir. Açık maviler, bejler, griler, pembeler ve kremler romantik stilinin renk paletini oluşturur. Bayanlar tarafından daha çok tercih edildiği için zarif ve feminen bir bakış açısı vardır. Yeni ve eski mobilyalar bir arada kullanılabilir. Oymalı beyaz mobilyalar çiçekler ve beyaz tüller ile kombine edilerek huzur veren bir yaşam alanı yaratılabilir. Evin genelinde kullanmaktansa bir odasında veya köşesinde kullanılabilir.